Историята на брускетите идва от Италия още през 15ти век .Брускетите представляват дебели резени препечен хляб, намазани със зехтин и чесън.Отгоре може да се сложат нарязани на дребно домати, моцарела, риба тон. Общо взето е въпрос на желание и личен вкус какво ще сложите върху брускетите.Аз ви предлагам три вида :)
Продукти:
*2 пълнозърнести багети
*1 среден домат
*около 1/2 консерва Риба тон в растително олио
*60гр. черни маслини без костилки
*зехтин
*босилек
*сол
*маргарин за мазане
Доматите се нарязват на дребни кубчета и се овкусяват със зехтин, сол и босилек.Готовата смес се слага върху 1/3 от брускетите.
Маслините се пасират заедно с малко зехтин и босилек.С получената маслинова паста се мажат част от брускетите.Върху останалите брускети се слага риба тон.По желание към нея може да се добави кисела краставичка нарязана на ситно и малко лимонов сок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар