сряда, 7 март 2012 г.

Брускети




   Историята на брускетите идва от Италия още през 15ти век .Брускетите представляват дебели резени препечен хляб, намазани със зехтин и чесън.Отгоре може да се сложат нарязани  на дребно домати, моцарела, риба тон. Общо взето е въпрос на желание и личен вкус какво ще сложите върху брускетите.Аз ви предлагам три вида :) 




Продукти:
*2 пълнозърнести багети
*1 среден домат
*около 1/2 консерва Риба тон в растително олио
*60гр. черни маслини без костилки
*зехтин
*босилек
*сол
*маргарин за мазане





Багетите се нарязват на тънки филийки, намазват се с маргарина и се запичат във фурната.
Доматите се нарязват на дребни кубчета и се овкусяват със зехтин, сол и босилек.Готовата смес се слага върху 1/3 от брускетите.
Маслините се пасират заедно с малко зехтин и босилек.С получената маслинова паста се мажат част от брускетите.
Върху останалите брускети се слага риба тон.По желание към нея може да се добави кисела краставичка нарязана на ситно и малко лимонов сок.


Няма коментари:

Публикуване на коментар