събота, 4 август 2012 г.

Салата "Цезар"

Името на тази салата идва от името на Цезар Кардини, мексикански готвач, работещ в Тихуана през 1920 година.Днес тази салата е много популярна, предлага се в почти всяко едно заведение в различни варианти.


Продукти:
*половин салата айсберг
*1 среден домат
*7-8 бр. готови пилешки хапки
*крутони
*2-3 с.л. настърган пармезан

За дресинга;
*около половин кофичка кисело мляко
*1 скелидка чесън
*половин ч.л. копър нарязан на ситно
*сол на вкус

Листата айсберг се накъсват, домата се нарязва на дребни кубчета.Слагат се в голяма купа.Към тях се прибавят пилешките хапки и крутоните.Отгоре се поръсва с настъргания пармезан.Дресинга се приготвя като към киселото мляко се добави счуканият чесън, копъра и сол на вкус.Разбърква се добре и се изсипва върху салатата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар