Понякога към тестото добавям различни есенции.
Източник: http://sunshineskitchen.com
200гр. пудра захар
110гр. бадемово брашно
90гр. белтъци
40гр. захар
Белтъците си избиват първоначално на бавна скорост, докато станат на пяна.След което скоростта се увеличава и малко по малко се добавя захарта.Избива се до "меки върхове". Бадемовото брашно и пудрата захар се пресяват няколко пъти и се добавят към белтъците.Леко се разбърква със силиконова щпатула.Готовата смес се слага в пош и се шприцоват макарони с диаметър 3-4см.Пекат се в предварително загрята фурна на 160 градуса.
Важно е да знаем някои тънкости при приготвянето на Френски макарон.
*Белтъците трябва да са отделени от жълтъците 2-3 дни по-рано.Съхраняват се в хладилник в плътно затворена кутия.Изваждат се няколко часа преди употреба.
*След шприцоването на макароните тавата се потупва отдолу, за да излезне въздуха и се оставят да престоят половин час.Това се прави с цел да не се напукат по време на печене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар