четвъртък, 11 август 2011 г.

Палачинкова торта с ягоди


За палачинките:
*3 яйца
*600 прясно мляко
*180 брашно
*щипка сол
*щипка захар

За крема:
*150 сладкарска сметана
*1 крем Оле на Йоткер ванилия
*300 прясно мляко
*200 гр  ягоди нарязани на филийки

*200гр. ягоди за украсата

Сметаната се избива.Кремът Оле се прави, както е посочено на гърба на опаковката (избива се с 300мл. студено прясно мляко), след което се добавя към избитата сметана.
От дадените по горе продукти стават 12-13 палачинки.За тази торта са нужни 12 палачинки.
Взима се една купа, която се покрива с прозрачно фолио.Първата палачинка се намазва с крема на много тънък слой и се поставя в купата с крема нагоре.Слагат се малко нарязани ягоди.Взима се друга палачинка, отново се намазва с крема, поставя се в купата, слагат се нарязани ягоди и така докато не свършат палачинките.Последната палачинка не се маже с крем, тъй като тя се пада дъно на тортата.Имайте впредвид, че тряба да остане малко от крема за украсата!Тортата се оставя за 1-2 часа в хладилника да стегне.След това купата се обръща върху чиния или подложка за торта.Тортата се замазва отгоре с остатъка от крема и се подреждат нарязаните на филийки ягоди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар