*1 платка
*захарен сироп или прясно мляко със захар
*400гр кисело мляко
*250 сладкарска сметана
*250 пресни пасирани ягоди + 10 цели ягоди
*5-6 с.л. захар
*3 желатина (30гр.)*няколко ягоди за украсата
Платката се слага на дъното на формата и се напоява със сиропа.Киселото мляко се разбива заедно със захарта.Сметаната се избива леко и се смесва с киселото мляко.Разбърква се добре.Добавят се предварително пасираните ягоди.Отново се разбърква.Желатина се накисва в около 200мл студена вода, след което се разтопява на водна баня или в микровълновата.Разтопеният желатин се добавя към крема при непрекъснато бъркане.Сместа се изсипва във формата и вътре в нея се забождат няколко цели ягоди (за да се получи ефекта от снимката).Готовата торта се заглажда отгоре и се поставя в хладилника да стяга.След като стегне, отгоре се нареждат нарязаните на филийки ягоди.
Вместо пасирани ягоди може да използвате сладко от боровинки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар