Източник на рецептата: http://www.bg-mamma.com/
*800 брашно
*280 пудра захар
*2 яйца
*2 жълтъка (белтъците се запазват за глазурата)
*120 твърд маргарин
*5с.л. мед
*2ч.л. сода за хляб
*2ч.л. подправка за меденки (звездовиден анасон, джинджифил, канела, щипка кардамон)
Брашното, пудрата захар, содата и подправката се смесват.Оформя се кладенче, в което се слагат яйцата, разтопения мед (да не е горещ) и накрая маслото на малки късчета.Меси се до получаване на еднородна смес.Тестото се разточва с дебелина 6-7мм и се изрязва с формички за сладки.Пекат се на 150-160 градуса за 10-15 мин.
Глазурата: На един белтък се слагат няколко капки лимон и около 150-200гр. пудра захар. Първо се разбиват белтъците с лимоновия сок, след което се прибавя пудрата захар(предварително пресята) на няколко пъти.За контурите глазурата трябва да е по-твърда и да не се разлива, а за запълване - по-течна.
2012
Няма коментари:
Публикуване на коментар